másfél bögre liszt
2 evőkanál cukor
3 teáskanál sütőpor
csipet só
3/4 teáskanál friss kapor
(szárított esetén kicsit több szükséges)
1/4 bögre tej
1/3 bögre olvasztott margarin
2 tojás
2/3 bögre ricotta sajt
(reszelve vagy kis darabokra vágva)
1/2 bögre reszelt cukkini
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, és a formákat kivajazzuk. Egy tálban összekeverjük a száraz hozzávalókat; a lisztet, a cukrot, a sütőport, a sót és a kaprot. Egy másik tálban simára keverjük a margarint a tojással és a tejjel, majd hozzáadjuk a sajtot és a cukkinit. Végül fokozatosan hozzákeverjük a lisztes keveréket. Ne lepődjünk meg, ha a tészta a vártnál keményebb lesz! A masszát a formákba kanalazzuk, majd 20-25 percig aranybarnára sütjük.