2024. április 27. szombat 13:18

Hozzávalók

20 dkg rétesliszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál porcukor
1 db tojás
1,5 dl tej
8 dkg olvasztott vaj
kb 60 darab érett cseresznye

Cseresznyés muffin recept

Elkészítés

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük. A tojást a tejjel és az olvasztott vajjal elkeverjük, és a cukros liszttel összedolgozzuk. A tésztát elfelezzük, és egyik felébe 1 evőkanál kakaóport keverünk. A muffin formát olajjal kikenjük, és a mélyedéseket felváltva világos és a sötét tésztával kétharmad részig megtöltjük, közben pedig elhelyezzük benne a kimagozott cseresznye szemeket. Előmelegített sütőben 200 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.