2024. március 29. péntek 14:15

Hozzávalók

3 bögre liszt
1 csomag sütőpor
csipetnyi só
1 bögre cukor (1,5-2 dl)
1 csomag vaníliás cukor
50g vaj
3 lágyan felvert tojás
másfél bögre tej
vanília aroma
reszelt citromhéj
fahéj
szilva (ízlés szerinti mennyiségben)

Szilvás muffin

Elkészítés

A lisztet, sütőport, sót és a cukrot egy tálban vegyítsd össze. Olvaszd meg a vajat, a tojásokat pedig lágyan verd fel. A vajat és a tojást öntsd a lisztes keverék közepébe és keverd össze az alapanyagokat, a tejjel hígíthatod a massza állagát. A vanília aroma, a reszelt citromhéj és a fahéj még finomabbá teszi a süteményt, ezeket is dolgozd bele a tésztába, majd a legvégén add hozzá a feldarabolt szilvát – minél többet, annál jobb 🙂

A masszát kanalazd a kivajazott muffin-formák 3/4-éig. 200 fokon kb. 15 perc alatt megsülnek. Porcukorral tovább édesíthető, díszíthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük