15 dkg liszt,
15 dkg barna cukor,
fél kiskanál sütőpor,
fél kiskanál szódabikarbóna,
2 tojás,
2-3 evőkanál tej,
125 g megolvasztott margarin,
0,5 dl kávé,
1 kiskanál nescafé-por,
kevés rum
A muffinformákat vajazd ki, majd szórd meg liszttel vagy béleld ki papírkapszulával. A lisztet keverd össze a sütőporral, a szódabikarbónával, egy csipetnyi sóval és a nescaféval. A cukrot keverd habosra a tojásokkal, add hozzá a felolvasztott, puha vajat és a főzött kávét. A tésztát lazíthatod egy-két evőkanál tejjel. Fakanállal keverd el a lisztes keverékkel, forgasd át, és kanalazd a muffinformákba. Töltsd meg a formákat 2/3 részig.
200 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt elkészül. Végezz tűpróbát.
Amikor kihűlt, locsold meg egy kevés rummal, majd kend be a tetejét a mascarponekrémmel. Ehhez keverd össze a krémsajtot a porcukorral, kend rá a muffin tetejére, és szórd meg keserű kakaóporral.