2024. április 26. péntek 08:20

Hozzávalók

40 deka sima liszt
1 evőkanál sütőpor
20 dkg kristálycukor
2 tojás
280 ml író vagy kefir
1 teáskanál vanília aroma
75 gramm olvasztott vaj
10 dkg dióbél
14 dkg áfonya vagy áfonyabefőtt

Diós-áfonyás muffin

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a tejet, a vanília aromát, és az olvasztott vajat. Hozzákeverjük a dió és az áfonya 3/4 részét is, majd beletöltjük a sütőformákba. Csak félig töltjük! A tetejüket a maradék dióval és áfonyával szórjukmeg majd 20-25 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük