2024. október 8. kedd 23:21

Hozzávalók

20 dkg liszt
6 dkg zabpehely
2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 tojás
18 dkg cukor
15 dkg vaj vagy margarin
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg tejföl
25 dkg áfonya (fagyasztott is lehet)

Áfonyás muffin zabpehellyel

Elkészítés

A lisztet összekeverjük a zabpehellyel, a sütőporral és a szódabikarbónával. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vajjal, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, majd a tejfölt. A lisztes keveréket kis adagokban a masszához keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk az áfonyát (ha fagyasztott áfonyát használunk, fagyottan tegyük bele!), és a papírral kibélelt muffinformákba adagoljuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük