2 db tojás
16 dkg kristálycukor
0,8 dl olaj
3-4 db érett banán
15 dkg liszt
6 dkg zabpehely
fél-fél kiskanál sütőpor,
szódabikarbóna és só
a forma kikenéséhez Rama sütőmargarin
A tojást a cukorral tálba töltjük, és jó habosra keverjük. Az olajat apránként hozzáadjuk. A banánt villával pépesre törjük, majd elektromos habverővel simára keverjük. A tojásos keveréket hozzáadjuk. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a szódabikarbónával és a sóval összeforgatjuk, majd az előzőekhez keverjük. A kikent formát háromnegyedig töltjük, végül pedig előmelegített sütőben, közepes lángon sütjük.
Megjegyzés:
Kisméretű tepsiben is szoktam sütni, attól függően, hogy kinek készül.