2024. április 24. szerda 04:30

Hozzávalók

2 bögre liszt
1 börge reszelt sajt (trapista/edami/
esetleg füstölt sajt, ki melyiket szereti)
1 tojás
1 bögre tej
1 csomag sós, hámozott napraforgómag
(de ezt helyettesíthetjük másféle
magvakkal, ki melyiket szereti)
fél csomag sütőpor
ízlés szerint só, bors

Sajtos-tökmagos muffin

Elkészítés

A lisztet és a sütőport egy tálba szitálom, majd hozzáadom a tojást és elkeverem. Ezután hozzáöntöm a sajtot és a napraforgómagot (félreteszek annyit, hogy a formába öntött tészta tetejét meg tudjam szórni, ezt is ízlés szerint) összekeverem őket és végül hozzáadom a tejet, ezt is összekeverem. Az így kapott masszát ízlés szerint megszórom sóval, borssal, én jó borsosan szeretem. A muffin formákba muffint papírt teszek és félig-3/4-ig töltöm tésztával. Előmelegített sütőben, 190 fokon 10-15 percig sütöm. A napraforgómag helyett/mellett használhatunk tökmagot vagy más magvakat is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük