2024. április 19. péntek 18:29

Hozzávalók

20 dkg finomliszt
5 dkg teljes kiőrlésű graham liszt
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 dl olivaolaj
2,5 dkg vaj
2 tojás
1 pohár joghurt (lehet kefir is)
15 dkg fetasajt (ha nincs otthon,
lehet trappista is)
15 db olajbogyó
fűszerek: 1-1 mokkáskanál őrölt bors,
bazsalikom, oregano, kakukkfű

Görög muffin

Elkészítés

Az egyik tálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a fűszerekkel és a borssal. A másik tálban habosra keverjük az olvasztott vajat, az olajat, és a tojásokat. Utóbbihoz hozzáadjuk a felkockázott sajtot, a felkarikázott olajbogyót és a kefirt, majd az egyik masszát szép óvatosan elkeverjük a másikkal. Olivabogyóval a muffinok tetejét is díszíthetjük. Kivajazott muffin sütőben 200 fokon 20-25 percig sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük