2024. április 19. péntek 17:46

Hozzávalók

8,5 dkg margarin
12 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
pár csepp rumaroma
15 dkg megpuhított gesztenyepüré
1,25 dl tej
20 dkg liszt
1,5 kávéskanál sütőpor
kevés fahéj
5 dkg mazsola

Gesztenyés muffin

Elkészítés

A margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojásokkal, pár csep rumaromával, a gesztenyepürével habosra keverjük, majd belekeverjük a tejet is. Hozzáadjuk a sütőporral és fahéjjal elkevert lisztet is. Jól eldolgozzuk, majd beleszórjuk a mazsolát is. Előmelegített sütőben 200 fokon körülbelül 20 percig sütjük.

Tipp: a mazsola még ízletesebb, ha előtte rumaromás vízbe áztatjuk. A tetejét csokoládédarával is díszíthetjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük