2024. április 19. péntek 18:23

Hozzávalók

1 és 3/4 csésze liszt
1 evőkanál cukor
csipet só
2 teáskanál sütőpor
1/2 csésze reszelt cheddar sajt
3/4 csésze tej
1/3 csésze sütő olaj
1 felvert tojás
3/4 csésze apróra vágott gomba
1/3 csésze apróra vágott vöröshagyma
1/4 csésze apróra vágott dió
kevés bors, kakukkfű, szárított
petrezselyem, só
1 evőkanál vaj

Gazdag gombás muffin

Elkészítés

A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Hirtelen megsütjük, amíg a hagyma meg nem lágyul. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket. Jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzzük. Ezt követően levesszük a tűzről és félretesszük. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a sajtot. Egy kisebb tálban alaposan elkeverjük az olajat, a tejet és a tojást. A száraz keverékbe egy mélyedést készítünk és egyszerre beleöntjük a folyadékot. Hozzáadjuk a gombás anyagot és csak addig keverjük, amíg a száraz összetevők meg nem nedvesednek. Ne keverd túl! Kivajazott muffin formába töltjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük. Melegen tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük