17 dkg grahamliszt
7-8 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
17 dkg olvasztott vaj
3 tojás
20 dkg eper
1 teáskanál fahéj
1 csapott ek. kakópor
1 tábla fehércsoki
A tészta szárazanyagát összekeverjük. Megolvasszuk a vajat, belekeverjük a felvert tojást, majd a száraz összetevőkkel simára elkeverjük.
A tábla csokit feldaraboljuk tetszés szerint, majd beleadagoljuk a muffin formába félig.
Ezt követően a megtisztított eperdarabokat a tészta tetejére helyezzük, majd erre vékony réteget képzünk a maradék masszából.
170 fokon 20-25 percig húsvilláig sütjük.
Az öntethez az eperdarabokat összetörjük villával, hozzáadjuk a cukrot és a mézet. Jól összekeverjük, majd kis tűzön az ásványvízzel összefőzzük/pár perc, fontos, hogy épp addig főzzük, amíg a cukor el nem kezd karamellizálódni. Kapunk egy kész mártást, amivel tálaljuk a kész ízletes muffinokat.
Jó étvágyat!:)