2 alma
38 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
18 dkg vaj vagy margarin
18 dkg cukor
3 tojás
csipetnyi só
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg túró
10 dkg vaníliás joghurt
(lehet natúr joghurt is)
0,5 dl almapálinka
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffin formákat kiolajozzuk. Az almákat hámozás után apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük.