Vaníliás-mazsolás tejberizs 12+

Pénteken főztem, ízlett neki, bár keveset evett belőle, de utána másból sem kért, gondolom nem kívánta az ételt a 35 fokban és az összes szemfoga most jön, úgyhogy ez okoz némi fennforgást a hozzátáplálós életünkben jelenleg… 
12 hónapos kortól készíthető sima tehéntejjel is, de mivel én tejérzékeny vagyok és anyukám is, ezért én ezt még kerülném, így továbbra is zabtejet és rizstejet használok, illetve ezeket issza is Barnabás. :-)

Alapból édeskés a vanília miatt, de tehetünk bele gyümölcsöt és mazsolát is!
-600 ml zabtej/rizstej
-60 gr rizs
-1 ek. nyírfacukor/barnacukor
-1 rúd vanília kikapart magvai
-15 szem mazsola
A rizst megmosom és a tejjel és a cukorral együtt egy kis lábasba teszem. Késsel felvágom a vaníliarudat és kikaparom a magvait, ezt is hozzáteszem. A mazsolát kiáztatom és leszárazom, beteszem a lábasba a többi hozzávaló mellé. Kétszer felforralom és utána még 40-45 percig főzöm, egészen addig amíg be nem sűrűsödik. 
Kb. 600 gramm.
Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.