Zabpelyhes csokis keksz

Egyszerűen imádom. Anya sütötte régebben mindig, megőrültem érte már akkor is. És egyre jobban. Az eredeti recept Stahl,  de én több csokival és kevesebb cukorral csinálom. :-)

Hozzávalók 24 db-hoz: (érdemes azonnal dupla adaggal kezdeni…)

7,5 dkg zabpehely

7,5 dkg liszt

fél kávéskanál szódabikarbóna

2 púpos ek. cukrozatlan kakaópor

10 dkg étcsoki, apró darabokra törve

10 dkg puha vaj

15 dkg barnacukor (10 is elég)

1 tojás

5 dkg zabpelyhet serpenyőbe teszek és megpirítom, majd kávédarálóval vagy késes robotgéppel liszt finomságúra őrlöm. Összekeverem vele a finomlisztet, a szódabikarbónát,  a kakaóport és a zabpelyhet. Késsel darabokra vágom a csokit, ezt is hozzáadom. Egy másik tálban elkeverem a cukrot és a vajat, robotgéppel összedolgozom és hozzádolgozom a tojásokat is. A két keveréket elkeverem és már kész is. Diónyi golyókat formálok, majd ujjaimmal lelapítom. 8 perc alatt 180 fokon készre sütöm. 10 percig várom, hogy hűljön, aztán mehet a bendőbe! :-)

Be Sociable, Share!

One thought on “Zabpelyhes csokis keksz

  1. A minősítést már ismered,a Szalajka-völgyön lefelé hangzott el valahogy így: “mintha a legminőségibb csokoládét enném”,finomabb nemigen van ennél,—-pedig nem is csoki,puszi:Manyi.Köszönjük!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.