Ehető mézeskalács alaprecept

Mint már írtam, kétféle mézestésztát használok és ismerek. Majdnem ugyanaz mindkettő, csak a díszíteni valóba kevesebb szódabikarbóna van és sokkal keményebbre sütöm. Az ehetőt karácsony előtt 3 héttel megsütöm és jól záródó fémdobozba teszem. Ez azért fontos, mert minden mézestésztának puhulnia kell. (Igen, a mézeskrémesnek is, és igen, az azért puhul kevesebb ideig, mert a krém puhítja. De a mézeskalácsban nincs krém, így több a puhulási idő fogyasztásig.) :-)

Hozzávalók egy nagy dobozhoz:

12,5 dkg méz

12 dkg vaj

3 tojás

20 dkg porcukor

1 tk. szódabikarbóna

fél csomag mézeskalács fűszerkeverék

reszelt narancshéj

2 ek. citromlé

fél kg liszt


Az elkészítés módja azonos a díszíteni való tésztával. Megtalálod itt.

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.