Mandulás kiflik

Nem tudom mennyi cukrászda árulja még, de amúgy igazi klasszikus. Készítik dióval, mogyoróval, mandulával. Én most az egyik oldalát csokiba, majd kókuszba mártottam. 1 óra elkészítési idő, 100% élvezet, 2 hétig is eláll jól záródó dobozban. Minden szempontból főnyeremény, csak ajánlani tudom. :-)

Hozzávalók kb. 50 nagyobb darab kiflihez:

37,5 dkg liszt

12,5 dkg porcukor

2 cs. vaníliás cukor

25 dkg vaj/margarin/zsíradék

10-15 dkg dió/mogyoró/mandula

1 tojás

6 gramm sütőpor


A lisztet, a porcukrot, a sütőport és a darált olajos magvakat szórjuk egy nagyobb tálba és kockázzunk rá 25 dkg margarint. Készítsünk belőle gyors mozdulatokkal morzsát, hogy a zsíradék ne olvadjon meg a kéz melegétől. Adjunk hozzá egy tojást és gyúrjunk lágy, de jól formázható tésztát. Tegyük legalább fél órára hűtőbe, de ez akár egy-két éjszaka is lehet. :-)

Ezután tépkedjünk a tésztából kis darabokat, először formáljunk kört, majd csináljunk belőle ‘gilisztát’ úgy, hogy a két vége picivel vékonyabb legyen, mint a közepe.

Formáljuk kiflivé és előmelegített sütőben süssük 180 fokon 6-7 percig. Ha az alja már kicsit barnul akkor éppen tökéletes.

Ha kihűlt leszórhatjuk porcukorral, de márthatjuk csokiba és kókuszba is. :-)


Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Mandulás kiflik

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.