Dupla szülinapi szívtorta

Kicsit el vagyok maradva már ezzel a bejegyzéssel, csekély számú olvasóim örömére most már kész. :-) Különleges torta volt ez, hiszen ez volt az első számú megrendelésem, és egy kedves barátnőmnek készítettem, aki azt találta ki, hogy az ő barátnőjének is akkor van a szülinapja, mint neki, így legyen dupla torta. Minden téren szabad kezet kaptam, annyi kikötés volt, hogy a torta egyik fele legyen valamilyen könnyebb, gyümölcsös verzió; a másik pedig valami töményebb és a két oldalra legyen felírva a két ünnepelt neve. Így készült el ez a szív torta: a kék oldalán tejszínes gesztenye krém volt, a rózsaszín oldal pedig bourbon vaníliás-meggykrémes ízesítést kapott. A dekoráció szerintük szépre sikerült, többnyire én is elégedett voltam vele.

Vannak fázis fotók is, és leírom az elkészítést is.

Először is csináltam egy 8 tojásos vizes piskótát, amit 3 lapban sütöttem ki (8 tojás, 8 ek. cukor, 8 ek. liszt, 2 ek. kakaópor, kiskanál sütőpor, 2 csipet szódabikarbóna, 5 ek. forró víz).

Ezután elkészítettem a tortakrémeket. (Ezeket megtalálod a tortakrémek menüpontban.)

A 3 lapot egymásra helyeztem és félbevágtam. Majd betöltöttem.

A rózsasín részt habzsákkal töltöttem be, ez volt az alja, és a következő emelet már az inverze volt a csíkozásnak. Így amikor felvágták szép sakktáblás mintát adott ki a krém. :-) Szerintem látványos eléggé.

Hűtöttem két órán át, majd főztem egy csoki ganache-t, (150 ml tejszín + 1 tábla csoki, összeforralva), ezzel kentem le, hogy másnap jól tapadjon majd a fondant. Eltettem éjszakára pihenni.

Másnap mindkét oldalt bevontam az előre elkészített és színezett fondanttal, a széleket pizzavágóval vágtam le, de megteszi egy nagyon éles nem recés pengéjű kés is. :-)

Ezután kiszúrtam a virágokat és írókát készítettem (1 tojásfehérje – 10 dkg porcukor – ételfesték). Rákarcoltam a fondantra a mintát, és írókával átrajzoltam. Ráragasztottam az írókával a cukorgyöngyöket és a virágokat. Ezután kb 1 dl tejszínt kevés vaníliás cukorral és habfixálóval felvertem és rózsákat nyomtam a torta szélére. Minden második rózsába egy cukorgyöngyöt tettem.


Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.