Vaníliás linzerszivek

Még vasárnap csináltam ezt a kis finomságot, de annyira orbitális adag lett, hogy 3 napig ettük és még ajándékba is vittem belőle a barátnőmnek. :-) A tésztába 1 csomag bourbon vaníliás cukrot tettem és egy vanília kikapart belsejét, így kellemesen vaníliás lett, és elértem vele azt, hogy lekvár, vagy akármilyen kence nélkül is megállja a helyét kekszként. :-) Szóval azt hiszem máskor is fogok csinálni… :-)


Hozzávalók:

12 dkg porcukor átszitálva

25 dkg vaj/margarin, hidegen felkockázva

37,5 dkg liszt

1 tojás

6 g sütőpor

1 vanília rúd kikapart bele

1 csomag bourbon vaníliás cukor


Egy nagy tálba átszitálom a lisztet, a porcukrot és a sütőport, hozzáadom a vaníliáscukrot és a vanília belsejét. Rávágdosom kockákra a vajat vagy margarint. Elkezdem gyúrni, morzsásra. Figyelni kell, hogy ne sok ideig érjünk hozzá a meleg kezünkkel a tésztához a gyúrási folyamat során, mert ez megolvasztja a zsíradékokat a tésztában. Ezután adjuk hozzá a tojást és gyúrjuk össze teljesen. Nálam egy éjszakát pihent, de elég neki egy óra is. Lisztezett felületen nyújtottam 3 mm vastagra és szaggattam ki. 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt készre sülnek. :-)

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.