Szülinap és Gyümölcsös joghurttorta

Rendhagyó szülinapom volt ma, sütöttem magamnak egy tortát és egyet kaptam is. :-) Nagyon sokan felköszöntettek, csak úgy záporoztak az sms-ek, emailok, üzeneteket facebookon és iwiwen, és a telefonok. Itt is megköszönöm szépen mindenkinek, aki gondolt rám és ezt tudatta is velem. :-) Nagyon sok ajándékot is kaptam, meg is lepődtem, hogy mennyit. Az Anyától kapott két könyv sajnos még nem érkezett meg, remélem mihamarabb meglesznek, már nagyon olvasnám őket. :-) Andristól azt kaptam, amire már hónapok óta vágytam, a legújabb BAKED könyvet. Ez egy new york-i nagyon menő és híres cukrászda szakácskönyve, két fantasztikus cukrász tollából. Angol nyelvű, úgyhogy a szakmai nyelvet is tudom legalább picit gyakorolni. :-) Igazi meglepetés volt számomra ez a könyv, hisz Magyarországon nem is lehet kapni és nagyon várom, hogy sütögessek belőle. :-) Szóval, nagyon boldog volt a szülinapom és mégegyszer köszi mindenkinek, aki megvidámította!

A gyümölcsös-joghurttorta receptje pedig a következő:

Tészta: 5 tojás, 4 ek forró víz, 18 dkg cukor, 18 dkg liszt, 1 cs. vaníliás cukor, 2 tk sütőpor

Krém: 3 pohár joghurt (lehet mind ugyanolyan ízesítésű, de lehetnek különbözőek is, nálam: málna és erdei gyümölcs volt), 2,5 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor, 1 teáskanál habfixáló

Teteje: gyümölcs (akármilyen lehet), tortazselé

Oldalára: babapiskóta és szalag


Kimérem a tésztához a lisztet és a sütőport egy tálba és elkeverem. Külön tálba kimérem a cukrot és elkeverem a vaníliás cukorral. Egy nagyobb tálba beleütöm a tojásokat és a két evőkanál forróvizet. Elkezdem felverni, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Szinte teljesen fehér masszát kell kapni sok-sok kisebb-nagyobb méretű buborékkal. Gyors és laza mozdulatokkal kis részekben hozzáadtam a lisztes keveréket. Fontos, hogy megmaradjanak a buborékok! Sütheted lapokban, vagy egyszerre is. :-) Ha kihűlt vágd fel 3 részre.

A krémekhez öntsd kis tálkákba a joghurtokat. Verd fel a tejszínt a habfixálóval és a vaníliás cukorral (teljesen keményre). Egy adag joghurthoz egy púpos ek. felvert tejszínt adj és keverd el jól habverővel. :-)

A torta összeállítása:

A legvastagabb piskótalapot tedd alulra, rá egy adag joghurtod krémet. Ezután megint piskóta, krém és végül az utolsó adag piskóta. A rétegek közé tehetsz még gyümölcsöt is, úgy még finomabb (én egy réteg barackbefőttet tettem, a tetejére is az került). :-) Fontos, hogy a torta szélét is kend ki jól a krémekkel, mert ez fogja odaragasztani a babapiskótákat! Én 20 centis formában sütöttem a piskótalapokat, de amikor összeállítottam a tortát köré raktam egy 24 cm-s tortagyűrűt, így a babapiskótáknak könnyebb volt odatapadniuk rendesen. A tetejét rakd ki gazdagon gyümölccsel, és öntsd rá a zselét. Tedd a hűtőbe hűlni, majd amikor teljesen megdermedt vedd le róla a tortagyűrűt, és kösd át egy szalaggal. Az enyém stílszerűen rózsaszín. :-)

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.