Csokoládés márványkuglóf – diabetikus változatban is! :)

Ma nem írok sokat, fáradt vagyok, álmos és lényegretörő. Később bepótolom. Ma estére csináltam ezt a kuglófot, egy nagyon régi újságban találtam meg a receptjét. Felrakom diabetikus változatban is, hátha van egy cukorbeteg vagy diétázó olvasóm. :-)


Hozzávalók  a diabetikus kuglófhoz: (20 szelet)

20 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg édesítőszer (sütésálló), 5 tojás, 35 dkg liszt, 3 tk sütőpor, 8 ek. tej, 2 ek. kakaópor, 10 dkg diabetikus tejcsokoládé, 1 dkg kókuszzsír (margarin is lehet), forma kikenéséhez margarin vagy vaj és liszt, 2 ek. vaníliaaroma, 2 ek. rumaroma


Hozzávalók a sima kuglófhoz:

20 dkg vaj vagy margarin, 20 dkg cukor + 2 csomag vaníliás cukor, 5 tojás, 35 dkg liszt, 3 tk. sütőpor, 8 ek. tej, 2 ek. kakaópor, 10 dkg tejcsokoládé, 1 dkg kókuszzsír (margarin is lehet), forma kikenéséhez margarin vagy vaj és liszt, 2 ek. vanília aroma, 2 ek. rumaroma


  1. A vajat kikeverjük a cukorral vagy édesítőszerrel és egyenként beledolgozzuk a tojásokat.
  2. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, majd 5 ek. tejjel váltogatva a tojásos masszához adjuk.
  3. A tészta felét simára keverjük 2 ek. kakaóporral és a maradék tejjel.
  4. Kenj ki egy kuglófformát (nekem 2 literes van és épphogy elég volt) margarinnal és lisztezd ki, hogy könnyen ki tudd majd venni a tésztát.
  5. Váltakozva töltsd bele a tésztákat. Képet lent láthatsz róla.
  6. Süsd előmelegített sütőben tűpróbáig.
  7. A durvára tört csokit olvaszd fel a margarinnal és csorgasd a kuglóf tetejére.
  8. Díszítsd szórócukorral, kókuszreszelékkel, akármivel :-)

Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.