Kekszvarázs I. – Tündérkekszek

Tegnap vettem egy keksznyomót, szülinapi meglepi gyanánt. Ma kipróbáltam. Az eredeti receptet Dulmina blogján találtam, kicsit továbbfejlesztettem. :-) A keksznyomó jól szuperál, bár eleinte nehéz volt használni és nem mondom, hogy nem izmosodtam meg tőle. A végére már belejöttem, ott könnyebben mentek, és szebbek is lettek a kekszek. :-) Nem mondom azért van még mit fejlődni. A sütő előtt ácsingózva figyeltem, hogy sülnek, mi a helyzet, szokás szerint tiszta izgalomban voltam, mert ez a sütő nem épp alkalmas kekszsütésre… De nemsokára meglesz a másik! :-) Álomszép. Az illata nagyon jó volt, alig vártam, hogy megkóstoljam… Nekem már most karácsonyi hangulatom van, pláne ettől a keksztől, annyira karácsonyíze van… :-) Ráadásul igazi kekszrecept, kellemesen omlós, de azért picit ropog is. Na nem áradozok tovább:


Hozzávalók:

20 dkg liszt

2 tk. mézeskalács fűszer

1,5 tk. fahéj

1 tk. sütőpor

2 ek. barnacukor (őröld össze, fontos, hogy nagyon kicsi legyen a szemcseméret)

1 dl étolaj

1-1,5 dl víz, ne add hozzá egyben, hanem a gyúrás során!

1 ek rumaroma vagy 2 ek. rum


Minden por állagút keverj össze és add hozzá a rumaromát vagy rumot, és az olajat. Kezdd el gyúrni. Lassanként adj hozzá vizet is, de figyelj arra, hogy egy LÁGY, de tiszta készhez nem ragadó tésztát kell kapnod. Ezután ha van keksznyomód töltsd be és formálj, vagy ha nincs akkor nyújtsd ki és kiszúróval formázd! :-)

Kb 10 perc alatt süsd készre. (sütőtől függ, nekem ennyi volt alacsony fokon)


Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.