Fanta/Mirinda szelet

Vasárnap sütöttem ezt az öreg klasszikust, ámde jó barátot. :-) Tortaformában készítettem, nem is tudom miért. Mindenesetre finom lett, megint nem csalódtam a receptben, valamiért örök kedvenc. Holnap van az utolsó nap a nyári szünetből és aztán beindul az iskola. Új suli, új osztály, új tárgyak, tanárok, arcok. Igazából izgatottan várom, de pindurit félek is. :-) A képek sajna most nem sikerültek olyan jól, a rohanásban ennyit sikerült kihozni belőle.

Hozzávalók: (1 nagy tepsihez vagy egy nagy tortaformához)

tészta:                 6 egész tojás, 6 ek. cukor, 5 ek. liszt, 2 ek. kakaópor, 1 csomag sütőpor, 1 dl olaj

túrótöltelék:                50 dkg túró, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg porcukor, 10 dkg cukor, 2 csomag vaníliás cukor, 20 dkg margarin

puding:                   7 dl Fanta vagy Mirinda (vagy valamilyen narancsos ízű szénsavas ital), 2 csomag vaníliás pudingpor,  5 dkg porcukor


A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját habosra a cukorral. Keverd össze egy tálban a lisztet, kakaót, sütőport. Felváltva keverd a sárgás krémhez a lisztes keveréket és az olajat, végül add hozzá a fehérjék habjét, de csak óvatosan, ne törjön össze! Süsd előmelegített sütőben tűpróbáig.

A túrót törd át villával, olvaszd fel a margarint és öntsd rá. Add hozzá a vaníliás cukort, porcukot, cukrot, a citrom héját és keverd el jól. Kend a piskótalapra.

2 dl üdítővel keverd el a pudingport csomómentesre és a cukrot is. Keverd hozzá a többi üdítőt is, majd főzd kemény sűrű pudinggá. Oszlasd el egyenletesen a túrós massza tetején, hagyd picit hűlni, majd tedd hűtőbe. :-)


Be Sociable, Share!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.